Εμπειρίες

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο κέντρο των νοτιοδυτικών Κυκλάδων δίπλα στη Σαντορίνη. Ο τόπος σάς δίνει την ευκαιρία να βγάλετε τόσο τη χαλαρή όσο και την περιπετειώδη πλευρά του εαυτού σας, να επισκεφθείτε μοναδικές τοποθεσίες, να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα και να ανακαλύψετε τη μαγεία της φύσης.

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και σαλπάρετε για τη Φολέγανδρο, όπου κάθε στιγμή είναι μια ιστορία που περιμένει να ειπωθεί και κάθε εμπειρία, ένας θησαυρός που θα λατρεύετε για πάντα.

Εξερεύνηση στη Χώρα

Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι η πρωτεύουσα του νησιού, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα στενά σοκάκια, τα ολόλευκα σπίτια και οι γραφικές πλατείες το καθιστούν ένα από τα πιο φωτογενή μέρη της Ελλάδας. Κάντε μια βόλτα στους δρόμους της και θαυμάστε την αρχιτεκτονική και την ιδιαίτερη αισθητική της.
Anemi Hotel-Εξερεύνηση στη Χώρα
Anemi Hotel-Εξερεύνηση στη Χώρα

Παραλίες

Εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες των Κυκλάδων. Οι πιο δημοφιλείς είναι η Αγκάλη, ο Καραβοστάσης και το Λιβάδι. Αυτές οι παραλίες προσφέρουν κρυστάλλινα νερά, μαλακή άμμο ή βότσαλα και στιγμές για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση.
Anemi Hotel-Παραλίες
Anemi Hotel-Παραλίες

Πεζοπορία στο Νησί

Η Φολέγανδρος διαθέτει μια ποικιλία από μονοπάτια πεζοπορίας, που είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης. Μια από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην Εκκλησία της Παναγίας, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στο νησί μαζί με μια εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Διατίθενται ιδιωτικές περιηγήσεις πεζοπορίας κατόπιν αιτήματος.
Anemi Hotel-Πεζοπορία στο Νησί
Anemi Hotel-Πεζοπορία στο Νησί

Εξερευνήστε τη Θάλασσα

Ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Μπορεί κανείς να εξερευνήσει τον βυθό με αναπνευστήρα, να κάνει καταδύσεις και ελεύθερες καταδύσεις, ή ακόμα και μια περιήγηση με βάρκα για να ανακαλύψει την ακτογραμμή του νησιού και τα κοντινά νησιά (Πολύαιγος, Κίμωλος).
Anemi Hotel-Εξερευνήστε τη Θάλασσα
Anemi Hotel-Εξερευνήστε τη Θάλασσα

Δοκιμάστε την Τοπική Κουζίνα

Η Φολέγανδρος έχει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα χαρακτηριστικά πιάτα, όπως τα ματσάτα, τα οποία είναι φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που μαγειρεύονται με κόκορα ή κουνέλι.
Anemi Hotel-Δοκιμάστε την Τοπική Κουζίνα
Anemi Hotel-Δοκιμάστε την Τοπική Κουζίνα